Maiken Kårstad (7) var en av 25 hørselshemmede barn og unge som storkoste seg i fornøyelsesparken Tusenfryd i helga.
-Hva jeg gleder meg mest til i dag? Alt! er svaret fra sjuåringen fra Frogner i Akershus før hun spretter opp på hesteryggen for å ta minst to runder med favorittkarusellen.
Ingen tvil om at familiedagen på Tusenfryd denne lørdagen er årets høydepunkt for Maiken og andre hørselshemmede barn. Mamma Mari Kårstad synes den er like verdifull for de voksne.
-Dette er en fin anledning til å bli kjent med andre foreldre med hørselshemmede barn, sier hun. Kårstad er styremedlem i HLF Akershus og Oslo Foreldrelag, som arrangerer den årlige Tusenfryd-dagen, der HLF-familier også fra nabofylker blir invitert. 86 navn sto i år på påmeldingslisten. Mens barna fikk gratis inngang og lunsj, var lunsjen sponset for de voksne.
RAGNAROK. Kompisene Jonas F. Eskild og Neal Bernard Bråten storkoste under elveferden i den snurrende vikingflåten. Her fikk lattermusklene kjørt seg. |
Først i køen
Jonas F. Eskild (15) fra Bærum var blant ungdommene som tok en kjapp lunsj, slik at han og kompisen Neal Bernard Bråten (15) skulle få mest mulig utav dagen. I likhet med de andre HLF-barna var de utstyrte med røde og orange armbånd, som kvalifiserer til "først i køen".
-Med disse båndene kan vi stå i hurtigkøen og får ekstra mange turer, forteller en fornøyd Jonas. Han har vært med på HLFs arrangement med foreldrene i mange år og synes det er en fin tradisjon.
Mens de eldste barna boltret seg på egen hånd i parken valgte mange foreldre å høre foredraget til HLFs interessepolitiske rådgiver Marte Oppedal Vale i lunsjlokalene. Hun snakket om rettigheter, diskriminering og gjenkjennbare hverdagsutfordringer, både som barn og voksen med hørselsutfordringer.
AVMAKT. Rådgiver Marte Oppedal Vale i HLF holdt et engasjerende foredrag under familiedagen på Tusenfryd |
Bygge nettverk
Hans-Petter Østereng i HLF Akershus og Oslo Foreldrelag er godt fornøyd med oppmøtet under Tusenfryd-dagen.
-At barna koser seg og blir kjent er kjempebra. Hovedmålet med slike arrangementer er likevel å bygge nettverk på foreldrenivå. Det er litt spesielt å ha et hørselshemmet barn, og mange foreldre opplever at de har det ene barnet med hørselsutfordringer på hele skolen. Derfor er det ekstra viktig å finne noen å dele erfaringer med, sier Østereng. I tillegg til å være leder av foreldrelaget i Akershus og Oslo er han også leder av Foreldre- og barneutvalget i HLF sentralt.
Foreldre- og barneutvalget har egne fylkeskontakter, og de kan du finne her på HLFs Foreldre og barn-side.