Stiftelsen Dam har bevilget to millioner kroner til prosjektet «Talespråklig habililteringspakke med digital oppfølging». Modellen skal prøves ut på 30 barn som får CI ved Rikshospitalet.
Stiftelsen Dam har etter søknad via HLF bevilget penger fra sitt program Utvikling, til sammen nærmere 19 millioner kroner til ti prosjekter. FoU-ansvarlig (forskning og utvikling) Marte Myhrum skal lede habiliteringsprosjektet i samarbeid med CI-teamet ved Rikshospitalet.
«Lyttekoffert»
Den overordnede målsettingen er å utvikle og prøve ut en modell for en nasjonal hørselshabiliteringspakke med digital oppfølging. Pakken innebærer en veiledning til foreldre og fagpersoner lokalt som arbeider med barn for å sikre barn en helhetlig auditiv etterbehandling. Modellen skal prøves ut på 30 barn som får CI (cochleaimplantat) ved Rikshospitalet.
Individuell veiledning
Pakken skal bestå av individuell veiledning til foreldre (AVT – auditiv verbal terapi) ved fysiske og digitale møter inntil ett år, med en «Lyttekoffert». Det skal utvikles et videobibliotek med eksempler på hvordan stimulere auditivt i lek og hverdagssituasjoner.
Digitale kurs
Det skal holdes digitale nettverkssamlinger for fagpersoner som arbeider direkte med barn i kommunene, og det skal holdes digitale kurs (webinar) med relevante tema innen auditiv etterbehandling. Dette er kurs for foreldre, andre familiemedlemmer og fagpersoner i Statped, PP-tjenesten og i barnehager.
Du kan lese mer om AVT her.