- Engangsbatterier er det eneste alternativet med min livsstil, sier Skaug. Den aktive 79-åringen sammenligner seg med en venn som har oppladbare høreapparater. De to har helt forskjellige livsmønstre:
- Han holder seg mye hjemme og reiser på ferie til ett og samme sted. Laderen er med på reise eller står hjemme. Da fungerer oppladbare høreapparater utmerket.
FORNØYD. Erik Skaug har alltid med et brett med løsbatterier til høreapparatene med seg enten han er i selskap eller andre steder. |
Avhengig
Selv er Skaug stadig på farten. Han er aktiv i Lions, hagelag, vinklubber og pensjonistforening. Han besøker venner og går i selskaper.
- Jeg er ikke så systematisk at jeg vil huske på å lade apparatene til enhver tid og ta med meg laderen. Derfor har jeg batterier i de fleste baklommer, i familiens biler og et lager i kjøleskapet. Uansett hvor jeg er, er det mulig å holde liv i høreapparatene.
Twistdotter som hørselsvern
Skaug forklarer hørselsproblemene med en tidligere hobby: Skyting. I skytterlag, skiskyting og heimevern var tvistdotter eneste hørselvern. Når han trente, fikk han ofte vondt i ørene.
- Jeg hadde ikke topp hørsel etter dette, men det gikk greit til jeg fikk normal alderssvekkelse rett før pensjonsalder.
Prisgitt audiografen
Nå er han på sitt tredje par med høreapparater. Den første gangen hadde han ikke erfaring eller kunnskap om markedet, og dermed tok han de apparatene som audiografen foreslo.
- Audiografens rolle i valg av høreapparatmerke er et tankekors. Du er jo prisgitt innsikten og forbindelsene deres. For meg kunne det for eksempel vært greit å vite at de siste høreapparatene jeg fikk ikke hadde teleslynge, sier Skaug.
Les andres erfaringer om valg av høreapparat: